October 2022
MY   EN

Pemaju robotik, Move Robotic sasar tembusi pasaran antarabangsa menjelang 2027

KUALA LUMPUR, 4 Okt (Bernama) — Move Robotic Sdn Bhd, sebuah syarikat pemaju robotik, mensasarkan untuk menjadi pemain utama dalam industri robot autonomi, selain mengukuhkan kedudukan dalam pasaran tempatan dan menembusi pasaran antarabangsa menjelang 2027.

Pautan Selanjutnya…


Move Robotic Sdn Bhd sasar jadi pemain utama dalam industri robot autonomi

#BuletinBernama : Move Robotic Sdn Bhd, sebuah syarikat pemaju robotik, mensasarkan untuk menjadi pemain utama dalam industri robot autonomi, selain mengukuhkan kedudukan dalam pasaran tempatan dan menembusi pasaran antarabangsa menjelang 2027.

Pautan Selanjutnya…


MTDC adakan bengkel teknologi industri 4.0 di Uzbekistan

KUALA LUMPUR, 20 Okt (Bernama) — Lebih 50 perwakilan dari Uzbekistan menghadiri Program Kerjasama Teknikal Malaysia (MTCP) Ke-17 anjuran Malaysian Technology Development Corporation (MTDC) di ibu negara negara mereka, Tashkent.

Pautan Selanjutnya…


Khairy harap ‘EM Watch’ diperluas ke hospital lain

KUALA LUMPUR, 31 Okt (Bernama) — Menteri Kesihatan, Khairy Jamaluddin berharap khidmat pantauan dan teleperubatan pesakit selepas discaj ‘EM Watch’ yang kini diguna pakai di dua hospital utama dapat diperluaskan ke hospital lain membabitkan pelbagai jabatan.

Read More…


Khairy harap ‘EM Watch’ diperluas ke hospital lain

KUALA LUMPUR: Menteri Kesihatan, Khairy Jamaluddin berharap khidmat pantauan dan teleperubatan pesakit selepas discaj ‘EM Watch’ yang kini diguna pakai di dua hospital utama dapat diperluaskan ke hospital lain membabitkan pelbagai jabatan.

Pautan Selanjutnya…


EM Watch mudahkan pemantauan pesakit secara maya selepas discaj

KUALA LUMPUR – Perkhidmatan pemantauan dan teleperubatan pesakit secara maya selepas discaj (EM Watch) akan diperluas ke jabatan dan hospital di seluruh negara.

Pautan Selanjutnya…


T-Robot bantu kelangsungan PKS

#BuletinBernama : Sebagai syarikat pemaju automasi dan robotik tempatan, Techcapital Resources (T-Robot) memainkan peranan signifikan dalam membantu kelangsungan Perusahaan Kecil dan Sederhana (PKS) tempatan mengharungi saat getir pandemik dan pasca COVID-19.

Pautan Selanjutnya…


T-Robot bantu kelangsungan PKS harungi getir pandemik

KUALA LUMPUR, 11 Okt (Bernama) — Bermula sebagai syarikat pemaju automasi serta robotik tempatan, Techcapital Resources (T-Robot) memainkan peranan signifikan dalam membantu kelangsungan Perusahaan Kecil dan Sederhana (PKS) tempatan mengharungi saat getir pandemik dan pasca COVID-19 melalui penggunaan robot.

Pautan Selanjutnya…