April 2022
MY   EN

SCENIC Bekerjasama Dengan MTDC Untuk Percepatkan Kemajuan Bakat Sabah Ke Arah IR 4.0

KOTA KINABALU: Pusat Kreatif Ekonomi dan Inovasi Sabah (SCENIC) akan memberi tumpuan untuk mempercepatkan lagi kemajuan bakat di negeri ini. Bakat berkenaan merujuk kepada Perusahaan Mikro, Kecil dan Sederhana (PKS), penyelidik dan inovator yang berasaskan teknologi.

Pautan Selanjutnya…


MTDC, Scenic kerjasama tingkat kepakaran IR4.0 usahawan di Sabah

#BuletinBernama: Perbadanan Pembangunan Teknologi Malaysia (MTDC) bersama Pusat Ekonomi Kreatif dan Inovasi Sabah (Scenic) memeterai memorandum persefahaman bagi meningkatkan kepakaran Revolusi Industri 4.0 dalam kalangan usahawan Sabah.

Pautan Selanjutnya…


MTDC wujudkan ‘Center Of 9 Pillars’ bantu syarikat tempatan Sabah adaptasi teknologi IR 4.0

KUALA LUMPUR 11 April – Perbadanan Ekonomi Digital Malaysia (MDEC) dan Perbadanan Pembangunan Teknologi Malaysia (MTDC) hari ini menandatangi memorandum persefahaman (MoU) bagi memperkukuh Pakatan dan kerjasama dengan sasaran untuk memangkinkan pertumbuhan syarikat teknologi Malaysia.

Pautan Selanjutnya…


MTDC, Scenic Kerjasama tingkat kepakaran IR4.0 usahawan di Sabah

KOTA KINABALU, 25 April (Bernama) – Perbadanan Pembangunan Teknologi Malaysia (MTDC) bersama Pusat Ekonomi Kreatif dan InovasiSabah (Scenic) hari ini memeterai memorandum persefahaman (MoU) bagi meningkatkan kepakaran Revolusi Industri 4.0 (IR4.0) dalam kalangan usahawan Sabah.

Pautan Selanjutnya…


Berteknologi Tinggi | MTDC persiap usahawan Sarawak untuk pasaran dunia

CYBERJAYA: Perbadanan Ekonomi Digital Malaysia (MDEC) dan Perbadanan Pembangunan Teknologi Malaysia (MTDC) memeterai perjanjian persefahaman (MoU) bagi menyokong pembangunan ekosistem syarikat Malaysia terus berkembang maju.

Pautan Selanjutnya…


MoU MTDC dan MDEC bantu syarikat dalam sektor IR 4.0

#BuletinBernama: Perbadanan Pembangunan Teknologi Malaysia (MTDC) dan Perbadanan Ekonomi Digital Malaysia (MDEC) hari ini menandatangani memorandum persefahaman (MoU) untuk memperkukuh kepakaran dan kerjasama sasaran memangkin pertumbuhan teknologi.

Pautan Selanjutnya…


Enam syarikat ekosistem MTDC Co9P meterai MoU dengan Sarawak Skills.

KUCHING, 27 April (Bernama) – Malaysian Technology Development Corporation Sdn Bhd (MTDC) bersama Sarawak Skills telah memeterai Memorandum Persefahaman (MoU) bagi memperkasakan pengetahuan dan pengalaman industry 4.0 di Sarawak.

Pautan Selanjutnya…


Ilmu pengetahuan dan kemahiran tenaga pekerja, kunci kepada kejayaan ekonomi digital Sarawak

KUCHING, 27 April: Kerajaan Sarawak kini fokus kepada kepentingan Pendidikan dan Latihan Teknikal dan Vokasional (TVET) selain memperkasakan pendidikan Sains, Teknologi, Kejuruteraan dan Matematik (STEM) bagi melahirkan modal insan untuk menyokong inisiatif pembangunan negeri.

Pautan Selanjutnya…


Ekonomi Digital | MTDC, MDEC meterai MoU, bakal manfaat syarikat teknologi

Dalam memangkinkan pertumbuhan syarikat teknologi tempatan, Perbadanan Pembangunan Teknologi Malaysia (MTDC) dan Perbadanan Ekonomi Digital Malaysia (MDEC) hari ini menandatangani memorandum persefahaman (MoU).

Pautan Selanjutnya…


Kolaboratif Sarawak Skill dan MTDC bantu syarikat mengadaptasi teknologi IR 4.0

KUCHING: Kolaboratif antara Sarawak Skill dan enam syarikat di bawah Malaysian Technology Development Corporation Sdn Bhd (MTDC) akan membantu mempercepatkan syarikat tempatan mengadaptasi teknologi Revolusi Industri 4.0 (IR 4.0)

Pautan Selanjutnya…


MDEC, MTDC bina ekosistem syarikat teknologi

CYBERJAYA: Perbadanan Ekonomi Digital Malaysia (MDEC) dan Perbadanan Pembangunan Teknologi Malaysia (MTDC) memeterai perjanjian persefahaman (MoU) bagi menyokong pembangunan ekosistem syarikat Malaysia terus berkembang maju.

Pautan Selanjutnya…


MTDC-SCENIC | Jaringan kerjasama perluaskan jaringan di Sabah

Perbadanan Pembangunan Teknologi Malaysia (MTDC) menjalinkan kerjasama bersama Pusat Ekonomi Kreatif dan Inovasi Sabah (Scenic) dalam usaha memperluaskan jaringan di Sabah.

Pautan Selanjutnya…


MTDC, Sarawak Skills sign MoU to strengthen knowledge, experience in IR 4.0

KUCHING, April 27 (Bernama) — The Malaysian Technology Development Corporation Sdn Bhd (MTDC) together with Sarawak Skills has signed a memorandum of understanding (MoU) to strengthen knowledge as well as experience in the Fourth Industrial Revolution or Industry 4.0 (IR 4.0) in Sarawak.

Link Selanjutnya…